Monday , 22 January 2018

Σχέσεις & Sex

Διατήρηση Σχέσεων-Διαχείριση Συγκρούσεων

fig-892789__180

Οι συγκρούσεις μέσα σε μία σχέση είναι αναπόφευκτες και ως ένα βαθμό, υγιείς. Πολλοί έχουμε βιώσει-άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο- έντονες συγκρούσεις εκτός ελέγχου, με ποικίλους προκλητικούς παράγοντες όπως: εργασία, οικογενειακές υποχρεώσεις, κοινωνικές νόρμες (οι γυναίκες πρέπει να είναι νοικοκυρές και οι άντρες οι κουβαλητές), αλλαγή στη συμπεριφορά του συντρόφου κ.ά. Ωστόσο, οι συνεχείς συγκρούσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αποστασιοποίηση μεταξύ ... Read More »

Άνθρωποι: τόσοι ίδιοι & τόσο διαφορετικοί!

images

“Όσους και να ρωτούσες ο Γιάννης ήταν πάντα το καλό παιδί! Πονόψυχος, με φιλότιμο και πάντα μ’ ένα χαμόγελο στα χείλη. Δεν είναι ότι εγώ αν με ρωτήσεις τώρα θα σου πω κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα με κάποιες επιφυλάξεις. Χρόνια απλώς κάναμε παρέα και είχα να πω τα καλύτερα αλλά μετά από ένα γεγονός αρχίσαμε πιο στενές επαφές και εκεί ... Read More »

Φόβος απόρριψης: απολογίες & εξηγήσεις & παράπονα

complaints

…”από τη στιγμή που θα πάρεις μια απόφαση, ποτέ μην αντιφάσκεις, ποτέ μη δίνεις εξηγήσεις, ποτέ μην απολογείσαι…”John Arbuthnot Fisher Η κοινωνία προβάλλει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο ζωής: πολλές διαπροσωπικές σχέσεις (ερωτικές και φιλικές με τις οποίες ζούμε ξέφρενες νύχτες) και μια θέση με κύρος σε μια δουλειά (η οποία προσφέρει μια πολύ άνετη ζωή). Άνθρωποι με λίγες κοινωνικές σχέσεις θεωρούνται ... Read More »

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας

373341_247466498655842_1574210533_n

“…ένα χρόνο ζούσα έναν έρωτα σε όλο του το μεγαλείο….γελούσα, έκλαιγα, αγαπούσα, ζήλευα….ήξερα πως είναι παράλογο, και το κρατούσα απλά κρυφά μέσα μου γιατί τουλάχιστον αυτό με έκανε ευτυχισμένη…ένιωθα τόσο έντονα και τόσο γεμάτη που λίγο ακόμα και θα πίστευα, ακόμα κι εγώ, πως είναι αληθινός…ζούσα ή ονειρευόμουν δεν με ένοιαζε…μέσα μου ήμουν καλά κι αυτό μου αρκούσε…τώρα που αναγκάζομαι ... Read More »

Σχέσεις εξ αποστάσεως

apostasi_h_633_451

Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται… ή μήπως όχι; Η κοινωνίας μας αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, συνεπώς θα ήταν σχεδόν απίθανο να μείνει ανεπηρέαστος ο τομέας των ανθρώπινων σχέσεων. Κι ενώ παλαιότερα η σχέση από απόσταση ήταν κάτι ανέφικτο και κατά συνέπεια, λίγοι άνθρωποι το τολμούσαν, πλέον λόγω ποικίλων συνθηκών (π.χ. εργασία, σπουδές κτλ) το φαινόμενο της “σχέσης εξ αποστάσεως” ... Read More »

Σχέσεις… τι δύσκολο πράγμα…

relationships

“Κανείς δεν μπορεί να με πληγώσει χωρίς τη συγκατάθεσή μου.” Γκάντι Όλοι μας, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, έχουμε βιώσει τις ανθρώπινες σχέσεις ως πολύπλοκες και πολύπλευρες. Ας αναλογιστούμε πως ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ένα πολύπλοκο ον, πόσο μάλλον λοιπόν μια σχέση, όταν αυτή αποτελείται από δύο ανθρώπους. Οι νέοι όταν ζουν μια σχέση μέσα στον απόλυτο έρωτα είναι σαν ... Read More »

Σχέσεις…όταν δεν μπορούμε (ή δεν θέλουμε) να χωρίσουμε…

86320

“…έχω σχέση εδώ και έναν χρόνο. Δεν είμαι αρραβωνιασμένη, πόσο μάλλον παντρεμένη. Δεν έχω παιδιά. Βέβαια το χειρότερο απ’ όλα είναι πως ούτε σύντροφο έχω στην ουσία. Όταν άρχισε η εξιδανίκευση και ο θαυμασμός να χάνονται μέσα στη σχέση, όλα μεταμορφώθηκαν σε κάτι εντελώς σκοτεινό και μυστηριώδες. Κλαίω σχεδόν καθημερινά είτε από τα νεύρα μου, είτε από στενοχώρια. Δεν θυμάμαι ... Read More »

Λόγος ή παρά-λογος;

PIC136749

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενα άρθρα που αφορούν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις για τα δυο μεγαλύτερα σφάλματα πολλών ζευγαριών: να μην θαυμάζουν ο ένας τον άλλον και, σε κάθε νέο καβγά να επιστρέφει το παρελθόν, χωρίς λόγο και αιτία, στο προσκήνιο και να ειπωθούν λόγια απλά για να πληγώσουν. “Με συζήτηση λύνονται όλα…” συνηθίζουμε να λέμε. Όμως μετά από ... Read More »

Απιστία

70016-104257

“…θα έχετε προσέξει ότι τα περισσότερα πράγματα που μας προκαλούν ευχαρίστηση είναι παράλογα…” Μontesquieu Η έννοια της απιστίας είναι γνωστή και αποσιωπάται ακόμα, καθώς οι κοινωνίες παραμένουν κλειστές και με αυστηρά ηθικούς κανόνες μέχρι και σήμερα. Κατά συνέπεια, τα περισσότερα ζευγάρια αρνούνται να εντάσσουν μέσα στους κανόνες που διέπουν τη σχέση τους την απιστία. Ακόμα και οι ανοιχτές σχέσεις, κατά ... Read More »

Ζήλια: Ενδιαφέρον ή Ανασφάλεια;

Download

“Η ζήλια είναι ένα τέρας που γεννιέται από τον εαυτό του και τρέφεται απ’ τον εαυτό του…” William Shakespeare Μικρά ξεσπάσματα ζήλιας φανερώνουν το ενδιαφέρον μέσα σε μια σχέση. Από την άλλη, μεγάλα ξεσπάσματα ζήλιας σηματοδοτούν την αρχή μιας κατάστασης παθολογικής ζήλιας και κτητικότητας. Για τον ζηλιάρη δεν χρειάζονται ούτε αφορμές ούτε αιτίες. Τείνει να ερμηνεύει αρνητικά και καχύποπτα κάθε γεγονός, ... Read More »

Scroll To Top