Monday , 22 January 2018

Ψυχολογία

Εκρήξεις Θυμού & Νεύρα: κι όμως υπάρχει λύση!

αρχείο λήψης (1)

“Ονομάζομαι Αφροδίτη και είμαι 28 χρονών. Η ζωή μου κυλάει σε γρήγορους ρυθμούς βιώνοντας έντονο άγχος στο μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι στην διαχείριση του άγχους μου, αλλά στη διαχείριση του θυμού μου. Νευριάζω εύκολα. Αν και μου περνάει γρήγορα, το αναγνωρίζω ότι αποτελεί πρόβλημα σε πολλούς τομείς της ζωής μου. Για παράδειγμα, μπορώ να βγω ... Read More »

Άνοια: Μύθοι & Αλήθειες

images

“Ο αδερφός μου είναι απλά ένα φυτό! Δεν αντιδράει, δεν τρώει, δεν θυμάται κανέναν από εμάς. Το περίεργο είναι ότι ενώ ουσιαστικά δεν ζει, μερικές φορές μπορεί να γίνει και επιθετικός! Δύσκολο να έχεις ένα ηλικιωμένο άτομο με άνοια στο σπίτι!” Πολλοί από εμάς- άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο- έχουμε βιώσει ή/και έχουμε ακούσει παρόμοιες καταστάσεις. Ωστόσο, οι αντιλήψεις σχετικά με ... Read More »

Αναβλητικότητα: τελικά Τώρα ή Αργότερα;

Passage

Όλοι μπορούμε να φέρουμε στο μυαλό μας στιγμές που αναβάλαμε κάτι. Όλοι, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, έχουμε απλά καθυστερήσει “κάτι” ή έχουμε σπαταλήσει μέχρι και το τελευταίο λεπτό που μπορούσαμε, προκειμένου να καταπιαστούμε όσο το δυνατόν πιο αργά με αυτό το “κάτι”. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ενός ορκισμένου τεμπέλη; Ενός  ενεργητικού ατόμου που απλά χρειάζεται μία στιγμή ξεκούρασης; Ή πρόκειται ... Read More »

Εργασιακή Δέσμευση VS Εργασιομανία

ergasiomania-590_b

“Ονομάζομαι Μαρία και εργάζομαι εδώ και 2 χρόνια σ’ ένα μεσιτικό γραφείο. Θεωρώ τον εαυτό μία αφοσιωμένη υπάλληλο, καθώς εργάζομαι πολύ σκληρά. Πηγαίνω στο γραφείο 9 το πρωί και θα φύγω το νωρίτερο στις 9. Μάλιστα, παίρνω στο σπίτι ό,τι δουλειά κρίνω πως δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα για να ολοκληρωθεί. Το κινητό μου είναι πάντα ανοιχτό ... Read More »

Κακό συνήθειο: ας το αλλάξουμε!

strawberries-1491250_1920

“…είναι δύσκολο να αφήσεις μια ζωή έντονης ρουτίνας, ακόμα κι αν τη μισείς…” John Steinbeck Όλοι μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με μία κακή συνήθεια που επικρατεί στη ζωή μας. Κάποιοι έχουμε μπει πολλές φορές στη διαδικασία να την αλλάξουμε, ενώ άλλοι έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ύπαρξής της. Ωστόσο, από τη στιγμή που διακυβεύεται το ζήτημα της ποιότητας της ζωής ... Read More »

Αποδομώντας τον όρο “τύχη” & Πλησιάζοντας την επιτυχία!

clovers-690175

“…η τύχη, για να φθάσει σε μένα, περνάει μέσα από συνθήκες που δημιουργεί ο χαρακτήρας μου…” Nicolas Chamfort Είμαι άνθρωπος, είσαι άνθρωπος, είμαστε άνθρωποι, και ως άνθρωποι είμαστε καλοί αλλά και κακοί…δίκαιοι αλλά και άδικοι…δυνατοί αλλά και αδύναμοι…(κ.ο.κ). Όταν, λοιπόν, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που νιώθουμε αδύναμοι χρειαζόμαστε μία ανώτερη δύναμη στην οποία έχουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε. Για κάποιους αυτή η ... Read More »

Ευχαρίστηση VS Ευτυχία: μια πρώτη γνωριμία!

happiness

“…αν θες να είσαι ευτυχισμένος, βάλε ένα στόχο που θα οδηγεί τις σκέψεις σου, θα απελευθερώσει την ενεργητικότητά σου και θα σου δώσει ελπίδες…” Andrew Carnegie   Ευχαρίστηση & Ευτυχία! Είμαι ευχαριστημένος με τη ζωή μου! Είμαι ευτυχισμένος με τη ζωή μου! Είναι δύο ταυτόσημες έννοιες; Είναι δύο έννοιες που προκαλούν παρόμοια συναισθήματα δημιουργώντας ένα αίσθημα μόνιμης πληρότητας; Ή μήπως προσωρινής πληρότητας; Οι δύο ... Read More »

Ένα παρελθόν, πολλές ιστορίες: Τα εργαλεία μέσα μας

rear-view-mirror-835085

Ένα παρελθόν, πολλές ιστορίες! Όλοι οι άνθρωποι φέρουμε ένα παρελθόν μέσα μας. Το παρελθόν είναι όλες εκείνες οι εμπειρίες και όλα εκείνα τα βιώματα που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς μας γενικά, καθώς και των διαφόρων αξιών, πεποιθήσεων, ιδεολογιών, προσδοκιών ειδικά. Με μία λέξη, το παρελθόν είναι γνώση. Συνεπώς, δεν πρόκειται για μία ιστορία, αλλά για πολλές ... Read More »

Ψυχική Διαταραχή: Όταν η ψυχή μας νοσεί!

bipolar-disorder

“…να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα αντί για σώμα με ψυχή…” Wayne W.Dyer  Η σύγχρονη κοινωνία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, αναγκάζοντας όλους εμάς να ακολουθούμε τα βήματά της, προκαλώντας μας ποικίλα αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, εκνευρισμό κ.ά. Ωστόσο, πέρα από τις υποχρεώσεις που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ορισμένα αρνητικά γεγονότα ... Read More »

Φόβος ή Φοβία;

fear1

«Ήμουν μόνη στο σπίτι χθες το βράδυ και έβλεπα μία ταινία στην τηλεόραση. Κάποια στιγμή σηκώθηκα για να πάρω από την κουζίνα ένα ποτήρι νερό κι από συνήθεια δεν άναψα κανένα φως… μου αρκούσε το φως της τηλεόρασης… ξαφνικά συνειδητοποίησα πως κάποιος προσπαθούσε να σπάσει τα πατζούρια της μπαλκονόπορτας που ήταν κατεβασμένα. Τρομοκρατήθηκα… ένιωσα να μουδιάζει όλο μου το σώμα, ... Read More »

Scroll To Top