Monday , 22 January 2018

Κοινωνία & Ψυχολογία

“Όλοι μας έχουμε προβλήματα…”

images

Προβλήματα…μία λέξη σχεδόν απαγορευμένη στις μέρες μας. Ζούμε σε μία εποχή με το μότο “Να περνάς καλά!”. Τί σημαίνει όμως το “να περνάς καλά;”! Μία υποχρεωτική ευτυχία, γιατί είναι ταμπού η δυστυχία; Μπορεί ναι…μπορεί και όχι! Το σίγουρο είναι πως η ζωή στην πλειοψηφία της είναι εμπόδια, παρά χαρές. Η καθημερινότητα από μόνη της είναι άκρως απαιτητική για τον καθένα ... Read More »

Συναισθηματικά Φορτισμένη Εργασία…σε όλες τις Εργασίες!

False-smile

“Ονομάζομαι Μιχάλης. Είμαι τραπεζικό υπάλληλος περίπου 30 χρόνια. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου. Όμως, τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε συνεχή ρήξη με τη γυναίκα μου, και παρατηρώ πως, ενώ στη δουλειά ήμουν άψογος με τους πελάτες μου, ξαφνικά δεν μπορώ να καταπνίξω πια την κακή μου διάθεση προβάλλοντάς την σ’ αυτούς.  Μετά από πολλές συστάσεις που ... Read More »

Υπερκόπωση ή μήπως Επαγγελματική Εξουθένωση;

burnout-991331

“Όταν η εργασία είναι χαρά, η ζωή είναι ωραία! Όταν η εργασία είναι καθήκον, η ζωή είναι σκλαβιά! “Μάξιμ Γκόρκι Η εργασία μας προσφέρει τα προς το ζην, μέσα από την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά μας. Η εργασία προσδιορίζει την ταυτότητά μας και τη θέση μας μέσα στην κοινωνία. Τι συμβαίνει, όμως, όταν προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ως την άλλη άκρη ... Read More »

Η Ψυχολογία των Εορτών

young-woman-635252

Παραμονή Χριστουγέννων…κάλαντα, στολισμένα σπίτια, σπιτικά γλυκά, δώρα, φωνές, χαρές… Αυτές τις μέρες όλα μοιάζουν τέλεια και εντελώς διαφορετικά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ολόκληρη η πόλη γιορτάζει και τα προβλήματα δεν φαίνεται να αγγίζουν κανέναν. Πολλές φορές όμως τα φαινόμενα απατούν. Οι μέρες των εορτών από μόνες τους μπορούν να αποτελέσουν τον κεντρικό παράγοντα που προκαλεί άλλου είδους προβλήματα πέρα ... Read More »

Προκατάληψη: Ένα Ψεύτικο Πορτραίτο!

Stop_Racism_by_anneclaires

  ”Περνώντας στο πανεπιστήμιο γνώρισα πολύ νέο κόσμο. Έχω κάνει πλέον τον κύκλο μου, ωστόσο, όπως και να’χει με λίγους έδεσε η χημεία μας, ενώ ένα ή δύο άτομα το πολύ συμπάθησα με την πρώτη ματιά. Οι άλλοι απλά γνωστοί…”   -Τί μας κάνει να συμπαθούμε ή να είμαστε άκρως αντίθετοι με κάποια άτομα και μάλιστα χωρίς αιτία;   -Προκατάληψη ... Read More »

Αυτοκτονία…όταν ο εαυτός μας “οπλίζεται” εναντίον μας!

3a9906c5efe578dec12f37e3455f8ee7_bda0ab8_image_suicide

Η αυτοκτονία είναι η καλύτερη “θεραπεία” για τον άνθρωπο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις απέναντι στον σύγχρονο άνθρωπο αυξάνονται ραγδαία και για πολλούς πλέον ο δρόμος είναι μονόδρομος. Η αυτοκτονία είναι πολυπαραγοντική, δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την αποδώσουμε σ’έναν μόνο παράγοντα. Ορισμένα αίτια ενδεικτικά: –ψυχολογικά αίτια: η αυτοκτονία συνδέεται συνήθως με κάποια άλλη ... Read More »

Όλοι οι Άνθρωποι είμαστε Διαφορετικοί…γιατί όμως Όλοι οι Γονείς λένε τα Ίδια;

boy-1300401

‘Είμαι 16χρονών και πηγαίνω πρώτη λυκείου. Είμαι αρκετά καλός μαθητής και αρκετά έξυπνος όπως λένε και οι καθηγητές μου. Το πρόβλημα είναι, πως όταν μιλάω με τη μητέρα μου νιώθω πολύ χαμηλό το επίπεδο IQ μου. Πιο συγκεκριμένα, προχθές ήθελα να πάω σ’ένα πάρτυ και από τις λίγες φορές ζήτησα την άδεια να γυρίσω στη μια γιατί θα κάθονταν και ... Read More »

Scroll To Top