Βιογραφικό

ekdofullo

Η Αλεξία Σταθάκη γεννήθηκε στο Μόναχο-Γερμανίας τον Ιούλιο του 1992. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της πάνω στη Ψυχολογία στο αντίστοιχο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκτοτε έχει αποκτήσει γνώσεις, εργαλεία και εμπειρία σε ένα ποικίλους κλάδους της Ψυχολογίας, χάρη στην ενεργή δραστηριότητά της αυτά τα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών/Ε.Κ.Α.Ψ.Υ, το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ», και την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, τόσο κλινικά όσο και ερευνητικά. Μέχρι σήμερα, η Αλεξία Σταθάκη έχει διανύσει μία ενεργή δραστηριότητα τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα σε Ελλάδα και Γερμανία. Σήμερα, παραμένει ενεργή στον ιδιωτικό τομέα, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά, ενήλικες και οργανισμούς.

Πάντα ενήμερη για τις επιστημονικές εξελίξεις μέσα από συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια, μα πάνω από όλα ενήμερη μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων, διευθύνει και αρθρογραφεί την ιστοσελίδα ΨΥΧΟΛΟΥΓΕΙΑ, ενώ εκδίδει και το πρώτο της βιβλίο με τίτλο: ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Η Χρυσάνθη Μυρσινιά, γεννηθείσα στη Μυτιλήνη, είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση Νευροψυχολογίας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ.Γεννηματάς, όπου παρακολουθούσε ασθενείς του νοσοκομείου και του τμήματος Ο.Κ.Α.Ν.Α., που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου. Για την ολοκλήρωση των σπουδών της παρουσίασε πτυχιακή εργασία με θέμα «Η σχέση της πίστης σε παραφυσικές πεποιθήσεις, με την ικανοποίηση από τη ζωή, τη δυσφορία από τη ζωή και την ανάγκη για έλεγχο στη ζωή.».

Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακό MSc in Cognitive Neuropsychology στο City College of University of Sheffield, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της με διπλωματική εργασία με τίτλο «Comparison of Cognitive Performance between Greek professional and semi-professional soccer players and non-athletes.».

Παρακολούθησε εξειδίκευση στην Γνωστική Συμπεριφορική προσέγγιση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Τις σπουδές της συμπληρώνει πληθώρα τίτλων σεμιναρίων.