Έρευνα του Ψυχολο-Υγεία: Επίπεδα Στρες και Αλλαγή του Αξιακού Συστήματος στον Γενικό Πληθυσμό της Ελλάδας εν Καιρώ Υγειονομικής Κρίσης, λόγω του COVID-19.

 

Επίπεδα Στρες και Αλλαγή του Αξιακού Συστήματος στον Γενικό Πληθυσμό της Ελλάδας εν Καιρώ Υγειονομικής Κρίσης, λόγω του COVID-19.

Αλεξία Σταθάκη1 & Χρυσάνθη Μυρσινιά2

Κατερίνα Στραβοράβδη3

1 Ψυχολόγος ΑΠΘ, MBA

2 Ψυχολόγος ΑΠΘ, Msc

3 Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

 

Σε κάθε παγκόσμια κρίση έχει αποδειχθεί ότι τα επίπεδα στρες παρουσιάζουν άνοδο, ενώ ακόμη και οι αξίες των ατόμων φαίνεται να επαναπροσδιορίζονται. Η παρούσα έρευνα διεξήχθη το διάστημα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19, σε 1359 συμμετέχοντες (987 γυναίκες και 372 άνδρες) από όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι πράγματι τα επίπεδα στρες είναι αρκετά υψηλά, ενώ και το αξιακό σύστημα των ατόμων φαίνεται να επαναπροσδιορίστηκε. Τα ευρήματα αυτά συσχετίσθηκαν και ως προς την επίδραση των δημογραφικών στοιχείων των συμμετεχόντων. Σε κάθε περίπτωση, λόγω περιορισμένης βιβλιογραφίας, αναδύεται η ανάγκη για περαιτέρω έρευνα του συγκεκριμένου ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη και τους περιορισμούς της παρούσας έρευνας.

Λέξεις-Κλειδιά. στρες, COVID-19, υγειονομική κρίση, αξιακό σύστημα, αξίες

Κατεβάστε το άρθρο: Stathaki_Myrsinia2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.